Belgisch architectenteam creëert vakantieproject in Kaapverdische oase

In een geheime kustbaai op Kaapverdië bouwt een Belgisch architectenteam dertig villa’s en een hotel vlak bij de Atlantische Oceaan. Het geheel is zo sfeervol dat het straks ongetwijfeld opgepikt wordt door de grootste designbladen ter wereld.

De gordijnen zijn van Claire Tondeleir uit Antwerpen. De stoel is tweedehands en de kussens zijn van lokale makelij. © FRANCISCO NOGUEIR

In 2012 vliegt de Antwerpse ingenieur Jan Talboom naar Kaapverdië voor een vakantie met zijn zoon. Het vliegtuig maakt onverwacht een bocht boven een baai op het eiland São Vicente. Talboom raakt betoverd door het zicht op een indrukwekkende stenen woestijn aan zee en eenmaal op het tarmac probeert hij de baai te lokaliseren. Operatie Finding Neverland, want ze heeft op dat moment nog niet eens een naam. De verborgen zeebocht ligt in het midden van nergens, een vergeten uithoek in het noorden van het eiland. Er loopt geen weg en het maanlandschap is alleen te bereiken met een 4×4. De natuur kleurt terracotta (gebergte) en blauw (van de zee).

 

Binnenkijken in een landhuis met een romantische ziel

Laurence Bourguignon (37) is oprichtster van het zonnebrillenmerk Laurence D’Ari. Ze woont in de buurt van Antwerpen met haar man Wim, tweeling Cléo en Bill (7) en hond Suzy in een rustieke villa, te midden van een park en omringd door een vijver. “Het is een heel oud gebouw”, zegt ze. “Een 90-jarige vrouw heeft hier 50 jaar gewoond. Het huis was veel te groot voor haar geworden en er was in jaren ook al niets meer veranderd.”

De inrichting en de aankleding van het huis heeft Laurence nu op zich genomen. “Ik werk puur op gevoel en wil mij niet vastpinnen op één stijl. De verschillende kamers roepen telkens een andere sfeer op.”

De keuken in witte mortex werd iets landelijker gehouden met een gewelfde dampkap en mat­zwarte ovendeurtjes als kastdeuren. Een Mortex keuken is heel mooi!

 

 

Microtopping

Microtopping – gecertificeerd Italiaans kwaliteitsproduct.

– Is perfect geschikt voor privéwoningen, bedrijven, showrooms of buitenruimtes zoals terrassen, restaurants, winkels of winkelcentra.

– Heeft een unieke samenstelling van cement en polymeren op waterbasis, waardoor het geschikt is voor zowel binnen als buiten.
Microtopping 
is bijzonder geschikt voor buiten daar er geen verkleuringen optreden als er water op blijft staan of bij invloed van UV – licht.

Geeft uw interieur en exterieur een vleugje exclusiviteit.

– Is ideaal voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Kan in de meeste gevallen over bestaande tegels aangebracht worden door zijn maximale dikte van 3 mm.
Zo krijgt uw huis een volledige remake-over zonder dat er een hoop breekwerk aan te pas komt.

– Past zowel in het minimalistische als in het rustieke interieur.
Het karakter en natuurlijke uitstraling van 
Microtopping zorgt voor een warme toevoeging.

– De mogelijkheden in kleuren en afwerking zijn eindeloos.
Ieder oppervlak kan gepersonaliseerd worden door de variatie aan kleuren, effecten en mogelijke afwerkingen.
Door het gebruik van pigmenten is 
Microtopping verkrijgbaar in een waaier aan kleuren.
De meest trendy en stijlvolle kleuren hebben wij uitgewerkt.
U hoeft het kleur niet op voorhand te kiezen.
Dit kan bij aanvang van de werken; kleuren zijn namelijk sterk onder invloed van omgevingslicht.